SantaColor 100 (135-36)

17,90  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 2-4 viikkoa)

EAN: 6429810609243 Osasto: Avainsana tuotteelle

SantaColor 100 on hienorakeinen ja monipuolinen värinegatiivifilmi, joka on kehitetty alunperin ilmavalvontakäyttöön. Kuvissa korostuvat erityisesti voimakkaat punaiset ja rehevät vihreät sävyt. Värien toisto on tasapainoinen, ei liian kirkas mutta ei liian pehmeäkään. Värikylläisyydeltään SantaColor 100 sijoittuu Kodakin Portra- ja Ektar-filmien välimaastoon.

SantaColor 100 purkitetaan Kameratorin Tampereen toimipisteessä käsityönä isoilta bulkkirullilta, jotka ovat alunperin ilmavalvontakäyttöön tarkoitettua Eastman-Kodak Aerocolor IV 2460-filmiä. Aiemmin tätä ilmavalvontafilmiä on saanut kuluttajakäyttöön Suomessa ainakin nimillä Silberra Color 100 ja FilmWashi X. SantaColor 100 julkaistiin joukkorahoituskampanjalla kesällä 2021, ja kampanja keräsi yli 200 000 dollaria ensimmäisen erän valmistukseen. Vuoden 2023 loppuun mennessä Kameratori on purkittanut jo yli 40 000 rullaa tätä filmiä.

Kameraan lataaminen suositellaan tehtäväksi sisätiloissa poissa suorasta auringonvalosta, jotta saadaan vältettyä valovuodot rullan ensimmäisissä kuvissa. ESTAR-pohja tekee filmistä erinomaisen skannattavan, sillä se asettuu täydellisen tasaiseksi skannerin pidikkeissä. SantaColor 100 on myös yhteensopiva RA4-tulostusprosessin kanssa käytettäessä lisävärisuodatinta, mikä vastaa muiden värinegatiivifilmien oranssia pohjaa. Filmi kehitetään normaalissa C41-prosessissa, mutta vaihtoehtoisesti se voidaan myös ristiinprosessoida diafilmeille tarkoitetussa E6-prosessissa.

SantaColor 100 on monipuolinen ja jännittävä lisä värifilmien maailmaan, ja se tarjoaa vaihtoehdon niille, jotka etsivät korkealaatuista filmiä hieman edullisemmin. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet ja joustavuus tekevät siitä houkuttelevan valinnan sekä harrastajille että ammattilaisille, jotka haluavat kokeilla uutta lähestymistapaa värinegatiivifilmiin.