Edistyneelle kuvaajalle

Rajaa ja järjestä tuotteita (näytetään kaikki 6 tulosta)
Filmin koko
Filmin tyyppi
Filmin herkkyys
Rakeen tyyppi
Valmistaja
Järjestä

Jokaisen edistyneen filmikuvaajan tarpeet ja toiveet ovat tietysti yksilölliset, mutta olemme tässä nostaneet esiin joitain kiinnostavia esimerkkejä. Keskikoon suosion takia tässä on listattu vain 120-formaatin versiot filmeistä, mutta kaikki emulsiot löytyvät meiltä toki myös kinoversioina.

Diafilmit – kuten Fujin Velvia ja Kodakin Ektachrome – vaativat jo lähtökohtaisesti taitoa oikeaan valotukseen, mutta osaavissa käsissä niiden lopputulos todella palkitsee. Kodakin Tri-X on mustavalkofilmien iätön klassikko, jonka rouhean ilmeen pariin haluaa palata aina uudelleen erilaisissa kuvaustilanteissa. Ilfordin Delta-sarjalaiset puolestaan ovat käytännössä sen vastakohta, joiden kliinisen tarkkaa piirtoa joko inhotaan tai rakastetaan.

Fujin alkuperäinen Acros nautti kulttisuosiota olemattoman resiprookkivirheensä ansiosta, eikä myöskään sen uusintapainos tuota pettymystä käytännössä identtisillä ominaisuuksillaan. Ilfordin Ortho Plus tarjoaa näkökulman maailmaan ilman punaista väriä, ja rohkeimmat kokeilevat sitä jopa muotokuviin. Kaikista hienointa raetta etsivälle sen sijaan sopii Ilford Pan F Plus.