Kodak Pro Image 100 (135-36)

11,90  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 2-4 viikkoa)

EAN: 086806034463 Osasto:

Kodak Pro Image 100 ei sinällään ole kovin uusi filmi, mutta se on vasta hiljattain tullut saataville Euroopan markkinoille. Alunperin tämä filmi on tarkoitettu myytäväksi tropiikin maissa lähellä päiväntasaajaa, koska se kestää säilytystä huoneenlämmössä jopa kuumassa ja kosteassa ilmanalassa. Siksi Pro Image onkin erinomainen valinta pakattavaksi mukaan etelän rantalomalle, eikä sen kanssa tarvitse niin jännittää kuumista hotellihuoneista tai lentokenttien läpivalaisulaitteista.

Verrattuna Kodakin toiseen saman herkkyyksiseen värifilmiin — Ektariin — ei Pro Image ole yhtä terävä ja värikylläinen. Kuitenkin se toistaa ihon sävyt varsin miellyttävällä tavalla, ja yleisesti sen väriskaala viettää lämpimän suuntaan. Erityisesti vihreät, ruskeat ja kultaisen sävyt loistavat kauniina tällä filmillä, kun taas siniset toistuvat varsin heikkoina. Pro Image soveltuukin parhaiten kirkkaaseen auringonpaisteeseen, ja pilvisellä säällä kuvatessa tulokset jättävät toivomisen varaa.

Varjoalueiden yksityiskohdat hukkuvat helposti, mutta silloinkaan lopputuloksena ei ole rumaa suttua kuten joskus edullisemman pään kuluttujavärifilmeillä on tapana. Sen sijaan nämä yksityiskohdattomat varjoalueet toistuvat sinänsä ihan siistinä, yhtenäisenä värialueena.

Kodak valmistaa Pro Imagea ainoastaan kinokoossa, mutta keskikoon hitaaksi ja kustannustehokkaaksi värifilmiksi suosituksemme on Lomography Color 100.

Kodak ProImage 100: arvostelu

“Köyhän Ektar. Kirkkaassa auringonvalossa sain suloisen värikylläisiä ja kontrastikkaita luontokuvia, mutta kun aurinko meni äkkiä pilveen ja kuva vähän alivalottui, jälki oli surullisen latteaa. Aion kokeilla tätä vielä, mutta vain kirkkaina päivinä.”

Miikkali Leppihalme on helsinkiläinen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmejä. Miikkali korostaa leikkisyyttä kaikessa tekemisessään ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnystä uusille kuvaajille.