Kodak Gold 200 (120)

12,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä
(enää 2 kpl, mutta lisää saatavana tilaustuotteena)

EAN: 041771075590 Osasto:

Kodak Gold 200 on perinteikäs suosikki, joka julkaistiin kinokoossa jo 1988 ja keskikoossa vasta niinkin hiljattain kuin 2022. Sen valotusvara on kuluttajaluokan filmiksi melko laaja, joten se sopii myös vaikeampiin valotusolosuhteisiin ja kokemattomammille kuvaajille. Parhaimmillaan se on kuitenkin runsaassa päivänvalossa: auringonlaskun aikaan jokin toinen filmi toimii todennäköisesti paremmin. Parhaaseen lopputulokseen tätä filmiä kannattaa mieluummin hieman ylivalottaa kuin alivalottaa. Kirkkaassakaan auringonpaisteessa Gold ei hukkaa huippuvalojen yksityiskohtia.

Kodak Gold 200 on mahtavan yleiskäyttöinen filmi, jota voi käyttää niin lomamuistojen kuin arkisten tilanteidenkin tallentamiseen. Kodak Gold soveltuu mukavasti myös muotokuvaamiseen: se toistaa ihon sävyt kauniina niin päivänvalossa kuin salamallakin kuvatessa. Maisemakuvaamiseen moni muu värifilmi sen sijaan on sopivampi valinta. Rae on yleisesti hienoa ja saa kuvat näyttämään perinteikkään teräviltä. Yksityiskohdat säilyvät mainiosti, joskin niukassa valossa rae kuitenkin korostuu huomattavasti. Korkeakontrastisissa tai tummissa olosuhteissa varjojen yksityiskohdat kärsivät nopeasti, ja rae muuttuu niissä melko rumaksi.

Värit ovat yleisesti rikkaan kylläiset ja tuovat positiivisella tavalla mieleen menneet vuosikymmenet. Valmistajansa filmeille ominaisesti myös Kodak Goldin värilämpötila on lämmin. Erityisesti keltaiset, oranssit ja siniset toistuvat voimakkaina ja kauniina. Sen sijaan punaiset ja vihreät jättäytyvät taka-alalle. Keinovalossa Kodak Gold toimii vielä huonommin kuin monet muut päivänvalolle tarkoitetut filmit: Hehkulampun valossa värisiirtymä keltaisen suuntaan on hyvin häiritsevä, ja loisteputkivalaistus puolestaan saa aikaan ikävän viherryksen.