Kodak Portra 160 (120)

16,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä

EAN: 041771808679 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kodak Portra on monien muotokuvaajien ykkössuosikki, mikä ei ole lainkaan ihme — Kodak on suunnitellut filmisarjan nimittäin erityisesti ihon sävyjen ehdoilla. Digimaailmassa läheskään vastaavien ihon sävyjen saavuttaminen vaatii monimutkaista ja aikaavievää jälkikäsittelyä värimäärittelyineen. Portran yleisilme on lämmin ja värikylläinen, mutta samalla matalakontrastinen. Se sopii erinomaisesti ihmisten kuvaamiseen niin muotokuvaajille kuin hääkuvaajillekin.

Kodak julkaisi Portra-sarjan alunperin vuonna 1998, ja se seurasi valmistajansa mallistossa tuolloin tuotannosta poistettua Vericolor-sarjaa. Filmisarjan kaksi hitaampaa jäsentä — Portra 160 ja Portra 400 — saivat päivityksen emulsioihinsa vuosina 2010-2011, mutta nopein Portra 800 jäi alkuperäiseen asuunsa.

Portra 160 sai päivityksen vuonna 2011, jolloin sen emulsiota parannettiin Kodakin elokuvafilmeistä lainatuilla uusilla ominaisuuksilla. Näitä olivat muun muassa hienompi rae, suurempi terävyys sekä helpompi skannattavuus. Uudistuksessa tehtiinkin digitaalista aikakautta ajatellen tiettyjä kompromisseja: samalla kun skannattavuutta parannettiin, heikkenivät filmin ominaisuudet perinteisessä pimiövedostamisessa.