Kodak Ultramax 400 (135-24 eli lyhyempi)

14,90  (sis. ALV 24%)

⚠️ Tilapäisesti loppu

Ilmoita kun tuotetta on jälleen saatavana

EAN: N/A Osasto:

Kodak Ultramax 400 on erinomaisen monikäyttöinen ja joustava värifilmi, joka kuuluu valmistajansa kuluttajavalikoiman nopeampaan päähän. Sen yleisilme on miellyttävän perinteinen, ja kuvista loistaakin poissaolollaan digikuville tyypillinen sieluttomuus. Monikäyttöisyytensä ansiosta Ultramax soveltuu mainiosti niin maisemakuvaukseen käsivaralta kuin ihmiskuvaukseenkin monenlaisissa valaistusolosuhteissa. Sekä maisema- että ihmiskuvaukseen on tietysti olemassa vielä parempia erikoistuneita filmejä, mutta nämä ovat poikkeuksetta hinnaltaan Ultramaxia kalliimpia.

Ultramaxin värit ovat realistiset: erityisesti keltaiset, vihreät, siniset ja ruskeat toistuvat hyvin luonnollisina. Sen sijaan punaiset säilyvät paljon rajoittuneempina, mikä ei useimmiten ole lainkaan huono asia. Kodakin filmeille tyypillisesti myös Ultramaxin värilämpötila kallistuu lämpimän suuntaan. Filmin värikylläisyys ja kontrasti eivät sijoitu kumpaankaan ääripäähän vaan pikemminkin tasapainoiseen keskikastiin.

Erottelutarkkuus on kuluttajafilmiksi oikein mainio. Yksityiskohdat säilyvät mukavasti niin huippuvaloissa kuin varjoissakin, ja nopeudesta huolimatta rae säilyy hyvin maltillisena. Alivalotuksella rae tosin kasvaa huomattavasti. Ultramax on ehdottomasti parhaimmillaan kuvattuna nimellisherkkyydellään ISO 400. Emme suosittelekaan tätä filmiä push- tai pull-kehitykseen, sillä nämä saavat aikaan häiritseviä värisiirtymiä.

Lähin kilpailija tälle olisi Fujin X-tra 400, jonka värit tosin ovat Ultramaxiin verrattuna paljon kylläisempiä ja päällekäyvempiä.

Kodak Ultramax: arvostelu

“Ultramax on minulle värifilmeistä kuin Tri-X mustavalkoisista: luottofilmi, joka tuottaa tasapainoiset sävyt ja napakan, mutta ei liioitellun, kontrastin kaikissa tilanteissa ja valaistuksissa, oltiin sitten ulkona auringossa tai sisällä kotivalossa tai yöllä kadulla. Kyllä Ultramaxilla kesähäiden tilannekuvat voisi ottaa, mutta juhlapotretteihin sitten jotain hienostuneempaa, kuten Portra tai Fuji Pro 400H.”

Miikkali Leppihalme on helsinkiläinen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmejä. Miikkali korostaa leikkisyyttä kaikessa tekemisessään ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnystä uusille kuvaajille.