Kodak Tri-X 400 (120)

13,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä

EAN: 041771153656 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kodak Tri-X on kaikista legendaarisimpia yhä valmistettavia filmejä, ja se julkaistiinkin jo vuonna 1940 aluksi laakaformaatissa. Tämän jälkeen filmi säilyi sanomalehtien uutiskuvaajien ykkösvalintana useiden vuosikymmenten ajan, aina kunnes analoginen aikakausi lehtitaloissa viimein päättyi. Tri-X tunnetaan lukuisien legendojen ykkösvalintana: katuvalokuvauksen uranuurtajana tunnetun Henri Cartier-Bressonin suosikkifilmi oli aiemmin Kodak Panatomic-X, kunnes Tri-X julkaistiin kinokoossa — sen jälkeen hän ei muuta kuvannutkaan.

Tri-X käyttää perinteistä emulsioteknologiaa ja tarjoaa sen myötä varsin joustavasti valotusvaraa käyttäjälleen. Juuri joustavuus onkin avainasemassa Tri-X:n pitkäikäiseen suosioon: filmi soveltuu lukuisiin erilaisiin tilanteisiin, ja kehitysvaiheessa sen luonnetta saa halutulla tavalla säädettyä kehitteen valinnalla.

Kodak Tri-X: arvostelu

“Tasapainoinen yleisfilmi. Tai oikeastaan Tri-X on maailman upein ISO400-herkkyyden mv-filmi, ainakin minusta, jonka perusaiheita ovat henkilökuvat vallitsevassa valossa, katukuvat ja muut tilannekuvat. Niissä Tri-X loistaa, mutta kyllä se loistaa monessa muussakin. Jos Ilford HP5+ ei säväytä, Tri-X tarjoaa napakamman kontrastin.”

Miikkali Leppihalme on helsinkiläinen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmejä. Miikkali korostaa leikkisyyttä kaikessa tekemisessään ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnystä uusille kuvaajille.