Ilford Ilfocolor 400 Vintage Tone (135-24)

16,90  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 2-4 viikkoa)

EAN: 4027501225998 Osasto:

Ilford Ilfocolor 400 Vintage Tone on kookasrakeinen ja haalistunut värifilmi, joka luo kuviin kiehtovan ja hauskan 1960-luvun ilmeen. Valmistaja ei ole pyrkinyt imitoimaan markkinoilla jo olevia filmejä, vaan on luonut jotain täysin uutta ja erilaista – filmiä, jonka ominaisuudet ja väripaletti tarjoavat jännittäviä ja ainutlaatuisia kuvallisia mahdollisuuksia.

Ilfocolorin emulsio on käsittääksemme valmistettu samalla reseptillä kuin harvinaisehko Orwo Wolfen NC500, joka puolestaan pohjautuu vanhempaan Agfa XT320-elokuvafilmiin: tätä on käytetty esimerkiksi ”Out of Africa” ja ”Who Framed Roger Rabbit” -elokuvissa. Filmin värimaailma nojaa enemmän Kodakin lämpimään väripalettiin kuin Fujifilmin viileämpiin sävyihin. Kuvat ovat värikylläisiä, ja filmi tuottaa rikkaita kontrasteja ja syviä mustia, jotka kallistuvat siniseen valotilanteesta riippuen.

Ilfocolor 400 Vintage Tonen rae on poikkeuksellisen suurta ja erottuvaa. Rae vähenee huippuvaloissa, mutta keskisävyissä se näkyy selkeästi. Filmin värit ovat hillitymmät verrattuna moderniin digitaaliseen kuvanlaatuun, mikä luo sille nostalgisen ja elokuvamaisen tunnelman. Siitä huolimatta Ilfocolor 400 Vintage Tone onnistuu toistamaan ihonsävyt varsin uskottavasti, ja pieni sävyjen muokkaus jälkikäsittelyssä voi tuoda esiin vielä realistisempia tuloksia. Filmipohjana tässä on 125 mikrometrin harmaa triasetaatti.

Ilford-nimellä filmejä markkinoi nykyään kaksi täysin eri yhtiötä: meille kaikille tutumpi brittiyhtiö Harman Technology Ltd valmistaa tavanomaiset Ilfordin ja Kentmeren mustavalkofilmit omalla tehtaallaan Ison-Britannian Mobberleyssa, kun taas saksalaisyhtiö Ilford Imaging Europe GmbH:lla ei ole omaa tehdastaan vaan se lisensoi omistaamaansa Ilfordin tuotemerkkiä Harmanin käyttöön. Lisäksi Ilford Imaging Europe GmbH tuottaa Ilfocolor-värifilmiä yhdessä saksalaisen sopimusvalmistajan InovisCoat GmbH:n kanssa, jolla puolestaan ei ole omia kuluttajatuotemerkkejään.

Ilfocolor 400 Vintage Tone on ihanteellinen valinta valokuvaajille, jotka etsivät värifilmiltä erityisen nostalgista ilmettä ja haluavat kokeilla jotain poikkeuksellista. Se on jännittävä valinta muotokuviin ja taiteellisiin projekteihin, joissa haetaan poikkeuksellista ja vanhahtavaa ilmettä. Tämä filmi tarjoaakin erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka arvostavat filmikuvauksen perinteitä ja haluavat kokea jotain hauskaa ja jännittävää.