Ilford Delta Professional 3200 (120)

9,50  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä
(enää 3 kpl, mutta lisää saatavana tilaustuotteena)

EAN: 019498921537 Osasto:

Ilford Delta Professional 3200 on hieman ristiriitainen filmi, emmekä siksi suosittelekaan sitä aivan varauksetta. Näin erityisen nopealle filmille on toki käyttötarkoituksensa hämärässä käsivaralta kuvatessa, mutta lopputulos on usein sietämättömän suttuinen. Rakeen kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta meidän mielestämme tämän filmin rae on varsin rumaa.

Filmin nimellisnopeus ei myöskään oikeasti ole ISO 3200 vaan kahta aukkoa hitaampi. Valmistaja on tarkoittanut sen oletusarvoisesti push-kehitettäväksi, joten kaikki laboratoriot eivät edes ota sitä vastaan. Vaihtoehtoisesti sen kehittämisestä saatetaan periä lisämaksu, mutta meillä Kuvalaboratorio Harjussa onnistuu tietysti tämänkin kehitys normaaliin hintaan.

Maisemien kuvaamiseen hämärässä suosittelemme mieluummin hitaampaa filmiä ja jalustan käyttöä. Henkilökuvaamiseen vähässä valossa puolestaan epäsuora salama ja hitaampi filmi tuottaa useimmiten miellyttävämmän lopputuloksen. Nopeaksi filmiksi hämärässä käsivaralla kuvatessa suosituksemme on Ilford HP5 Plus käyttäen sitä ISO 1600- tai ISO 3200-herkkyyttä vastaavalla nopeudella ja sitten sopivasti push-kehittäen.