Ilford XP2 Super (120)

8,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä

EAN: 019498839641 Osasto:

Ilford XP2 Super on parissakin suhteessa hyvin erikoislaatuinen filmi. Ensinnäkin se on mustavalkofilmi, joka on kuitenkin suunniteltu kehitettäväksi värifilmeille tarkoitetussa C-41-prosessissa. Toisekseen se on ainoa filmi, jolla kuvatessa nopeutta voi vaihdella kesken yksittäisen rullan. Sen nimellisnopeus on ISO 400, mutta saman rullan kuvia voi ottaa herkkyyksillä ISO 100-800.

Ilford XP2: arvostelu

  • Erinomaisen terävä. Napakka kontrasti. Rikkaat huippusävyt. Keskipäivän auringossa läikehtivä järvenpinta ei pala puhki. Lasten uimaleikkien sekä auringonlaskujen ja -nousujen kuvaamiseen suositeltava filmi.
  • Saa ylivalottaa reilustikin – aina tulee sävykäs kuva! Vaikka suoraan vastavaloon, anna mennä vain! Alivalottuneet kuvat samalta rullalta näyttävät surkeilta, varjoissa ei ole sävyjä lainkaan. En ole vielä kokeillut XP2 Superin ylikehittämistä, mutta se on kiehtova ajatus.
  • Ei näytä mustavalkofilmiltä. Näyttää värifilmiltä, joka on tieteellisellä insinöörikikkailulla käännetty mustavalkoiseksi, ja sitähän se onkin. Läheltä katsoessa ei löydy selkeitä hopearakeita vaan monikerroksisen väriemulsion hassuja hattaroita. Jos tykkäät perinteisen mv-filmin rakeen olemuksesta, XP2 Super ei ole sinua varten.
  • Värikehitysprosessiin tarkoitetut mustavalkofilmit ovat harvassa. Jos et ole vielä kokeillut, suosittelen kokeilemaan! Sitten näet, tykkäätkö.
Miikkali Leppihalme on helsinkiläinen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmejä. Miikkali korostaa leikkisyyttä kaikessa tekemisessään ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnystä uusille kuvaajille.