Silberra

Rajaa ja järjestä tuotteita (näytetään kaikki 2 tulosta)
Filmin koko
Filmin tyyppi
Filmin herkkyys
Värimaailma
Valmistaja
Järjestä

Silberran tuotteet on toistaiseksi vedetty myynnistä Ukrainan kriisin takia.

Silberra on Pietarissa vaikuttava filmiyhtiö, joka hiljattain nosti joukkorahoitusta oman mustavalkotuotantonsa käynnistämiseen. Kuitenkin värifilmin valmistaminen on kertaluokkaa monimutkaisempi juttu, joten nämä filmit ovatkin nimettömän mysteeritehtaan tuotantoa.

Meidän veikkaus olisi saksalainen sopimusvalmistaja Inoviscoat, joka on Kodakin ja Fujin ohella ainoa värifilmin pinnoittamiseen kykenevä tehdas nykyään. Kaksi jälkimmäistä suoriutuvat parhaillaan hädin tuskin omistakaan tuotantoruuhkistaan, joten ne ovat epätodennäköisempiä vaihtoehtoja pienen alkujaan vain 2000 kappaleen tuotantoerän sopimusvalmistajaksi. Valmistusmaaksi filmien pahvipakkauksissa mainitaan Venäjä, mikä määritelmällisesti tosin on vain vaatinut pakkaamisen tapahtuneen siellä.

Silberran mukaan kyseessä ei ole mikään kertaluontoinen projekti, vaan heidän värifilmejään on tarkoitus olla jatkuvasti saatavilla. Silberralta kerrotaan, etteivät he kuitenkaan vielä varsinaisesti omista näiden väriemulsioiden reseptejä. He ovat sen sijaan määritelleet toiveensa sopimusvalmistajalle, joka on tämän pohjalta tehnyt teknisen työn. Koska värifilmin suunnittelu alkutekijöistään asti on hyvin kallista, lienee Silberran väriemulsiot suunniteltu jonkin aiemman reseptin pohjalle sitä muokaten. Spekulaatiota on ollut ORWOn vanhoista väriemulsioista näiden pohjana, mutta mitään aivan selkeitä esikuvia niistä ei ole löytynyt.

Jännittävä uutuus meidän mielestä nämä filmit — toivottavasti tekin tykkäätte!

Silberra Color 100. © 2021 Petri Öhman. Kuvaa on käytetty tekijänsä luvalla.