Rollei RPX 25 (135-36)

6,50  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 1-3 viikkoa)

Rollei RPX 25 on hitain meillä myynnissä oleva filmi. Yhtiö toi sen markkinoille 2014, ja sitä pidetään tuotannosta poistuneen Agfa APX 25:n henkisenä seuraajana. Filmiä luonnehtii sen korkea erottelutarkkuus hienolla rakeella sekä korkealla reunaterävyydellä. Se säilyttää ominaisuutensa erinomaisesti niin yli- kuin alivalotuksellakin, sillä sen optimaalinen herkkyysvara on peräti kahden aukon suuruinen (ISO 12-50). Filmi onkin näiden tekijöiden ansiosta erityisesti maisemakuvaajien suosiossa.

Runsashopeainen, viiden mikrometrin pankromaattinen emulsio on pinnoitettu kirkkaalle sadan mikrometrin polyesteripohjalle. Ohut pohja säilyy kehittämisen jälkeen kuivuttuaan erittäin suorana, mikä helpottaa skannaamista. Skannaamista auttaa myös pohjan kirkkaus, koska sen ansiosta sävyt saa vaivattomasti kohdilleen.

Samalla RPX 25:n polyesteripohjassa on kuitenkin kaksi haittapuolta: ohuena se voi tuntua vaikealta saada spiraalille kehitysvaiheessa, ja materiaalina polyesteri aiheuttaa helposti valovuotoa kehittämättömälle filmille. Siksi filmi kannattaa säilyttää käyttöön saakka valotiiviisti pakattuna, ja lataaminen kameraan kannattaa tehdä hämärässä valaistuksessa.

Rollei RPX 25 on saatavana myös keskiformaatille 120-koossa.

Rollei RPX 25: arvostelu

“Suosikkini hitaista filmeistä. Huippusävypotretteihin lyömätön. Naseva kontrasti. En aina osaa päättää, olisiko tämä vai Ilford PanF+ parempi.”

Miikkali Leppihalme on helsinkiläinen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmejä. Miikkali korostaa leikkisyyttä kaikessa tekemisessään ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnystä uusille kuvaajille.