Kodak Portra 400 (120)

18,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä

EAN: 041778331507 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kodak Portra on monien muotokuvaajien ykkössuosikki, mikä ei ole lainkaan ihme — Kodak on suunnitellut filmisarjan nimittäin erityisesti ihon sävyjen ehdoilla. Digimaailmassa läheskään vastaavien ihon sävyjen saavuttaminen vaatii monimutkaista ja aikaavievää jälkikäsittelyä värimäärittelyineen. Portran yleisilme on lämmin ja värikylläinen, mutta samalla matalakontrastinen. Se sopii erinomaisesti ihmisten kuvaamiseen niin muotokuvaajille kuin hääkuvaajillekin.

Kodak julkaisi Portra-sarjan alunperin vuonna 1998, ja se seurasi valmistajansa mallistossa tuolloin tuotannosta poistettua Vericolor-sarjaa. Portra 400 sai päivityksen vuonna 2010, jolloin sen emulsiota parannettiin Kodakin elokuvafilmeistä lainatuilla uusilla ominaisuuksilla. Näitä olivat muun muassa hienompi rae, suurempi terävyys sekä helpompi skannattavuus. Uudistuksessa tehtiinkin digitaalista aikakautta ajatellen tiettyjä kompromisseja: samalla kun skannattavuutta parannettiin, heikkenivät filmin ominaisuudet perinteisessä pimiövedostamisessa.

Portra 160 ja Portra 400 ovat hyvin samanhenkisiä filmejä, ja niissä ainoa ero onkin oikeastaan rakeen määrässä. Sen sijaan Portra 800 on mielestämme selkeästi heikkotasoisempi filmi, joten suosituksemme nopeaksi värifilmiksi on mieluummin Portra 400 yhden aukon push-kehityksellä.