ALE

ūüźĻ 5 kpl Kodak Ektar 100 (120)

49,90  (sis. ALV 24%)

Useampi kerralla nyt edulliseen hintaan!

Kodak nostaa taas vuodenvaihteessa hintojaan kymmenillä prosenteilla. Siksi kannattaa hamstrata filmiä vielä vanhoihin hintoihin! Laitetaan mukaan pieni alennuskin kun tilaa viisi filkkaa kerralla, ja nämä hinnat ovat voimassa torstain 30.12. keskipäivään saakka.

Saa ostaa useammankin paketin per asiakas! Nämä filmihamstereiden tarjouspaketit lähetetään vuoden ensimmäisellä viikolla, jolloin helsinkiläiset saavat myös noutaa maksetut tarjoustilauksensa meiltä. Nyt keskiviikkona eivät ole nämä siis vielä noudettavissa meiltä Kulmavuorenkadulta.

Katso kaikki Kodakin hamsteritarjoukset


Nykyinen Ektar tuotiin markkinoille vuonna 2008, mutta nimen historia yltää aina 1930-luvun elokuvafilmeihin saakka. Ektar on erinomainen valinta luonnon tai arkkitehtuurin kuvaamiseen, mutta muotokuviin sitä ei kannata käyttää: se nimittäin toistaa ihon sävyt yleensä aivan liian punaisina. Kokenut ja suunnitelmallinen kuvaaja saattaa toki saavuttaa muotokuvissakin miellyttäviä tuloksia erityisesti varjoisassa paikassa tai ikkunan ääressä kuvatessaan. Ylivalotus aukon tai puolikkaan verran auttaa pitämään ihon punaisuutta kurissa.

Tällä filmillä pieni ylivalotus on aina suotavampaa kuin alivalotus, ja toisinaan se tuottaa jopa nimellisnopeutta paremman lopputuloksen. Ektar suorastaan rakastaa runsasta valoa ja hieman yllättäen myös varjokohdat hyötyvät siitä. Ektar on kieltämättä värikylläinen, mutta kuitenkin diafilmejä vähemmän hyökkäävällä tavalla. Kaikki värit näyttävät yhtäläisen todellisilta ja uskottavilta, eikä mikään väreistä näytä olevan epätasapainossa. Varjot viettävät yleisesti sinisen suuntaan erityisesti alivalotuksella.

Ektarin valotusvara ei negatiivifilmiksi ole erityisen laaja: huippuvalot palavat helposti puhki jo aukon ylivalotuksella. Kodakin ammattilaisluokan värifilmeistä esimerkiksi Portra-sarja antaa helposti anteeksi parinkin aukon ylivalotuksen. Valmistajansa mukaan Ektar on markkinoiden hienorakeisin värinegatiivifilmi, mikä epäilemättä pitääkin paikkaansa. Myös sen terävyys on suorastaan merkillepantavalla tasolla. Reunakontrastissa ja terävyydessä Ektar toki silti hieman häviää diafilmeille.

Jalustalta otettavien maisemakuvien erityispitkissä valotuksissa täytyy huomioida Ektarin varsin suuri resiprookkivirhe, eli se menettää nopeasti herkkyyttään valotusajan pidentyessä yli puolen minuutin. Todella pitkillä valotuksilla alkaa myös esiintyä värisiirtymiä vihreän ja syaanin suuntaan. Ektar on helppo skannattava kotonakin, sillä se kuivuu erittäin suoraksi. Myös sen värit saa vaivatta oikeanlaisiksi skannatessa.

Kodak Ektar: arvostelu

‚ÄúKuvasin lapsiani kes√§ll√§ m√∂kkirannassa. Kaikki kuvat n√§ytt√§v√§t hienommilta kuin tilanne oikeasti oli. Samoin kun kuvasin yst√§vi√§ni pubin h√§m√§r√§ss√§, kuten my√∂s √∂iset kaupunkimaisemat. Ektar saa v√§rit hehkumaan hienostuneella tavalla. Kaikki n√§ytt√§√§ kuvissa mehev√§mm√§lt√§ kuin oli. Kes√§p√§iv√§t l√§mpim√§mpi√§, syyssateet dramaattisempia, katuvalot hohtavampia. Soveltuu my√∂s pr√§ss√§√§miseen. Aina tulee siisti√§ j√§lke√§.‚ÄĚ

‚ÄĒ Miikkali Leppihalme on helsinkil√§inen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmej√§. Miikkali korostaa leikkisyytt√§ kaikessa tekemisess√§√§n ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnyst√§ uusille kuvaajille.
EAN: N/A Osasto: