ALE

ūüźĻ 5 kpl Kodak Ektachrome E100 (135-36)

89,90  (sis. ALV 24%)

Useampi kerralla nyt edulliseen hintaan!

Kodak nostaa taas vuodenvaihteessa hintojaan kymmenillä prosenteilla. Siksi kannattaa hamstrata filmiä vielä vanhoihin hintoihin! Laitetaan mukaan pieni alennuskin kun tilaa viisi filkkaa kerralla, ja nämä hinnat ovat voimassa torstain 30.12. keskipäivään saakka.

Saa ostaa useammankin paketin per asiakas! Nämä filmihamstereiden tarjouspaketit lähetetään vuoden ensimmäisellä viikolla, jolloin helsinkiläiset saavat myös noutaa maksetut tarjoustilauksensa meiltä. Nyt keskiviikkona eivät ole nämä siis vielä noudettavissa meiltä Kulmavuorenkadulta.

Katso kaikki Kodakin hamsteritarjoukset


Filmikuvaajat ympäri maailman odottivat uutta Ektachromea julkaistavaksi kuin kuuta nousevaa, eikä Kodak useista viivytyksistään huolimatta totisesti tuottanut pettymystä: kyseessä on upea diafilmi, jonka värintoisto ja terävyys aivan hivelevät silmää.

Alkuperäisestä Ektachromesta kerrotaan, että Kodakin perustaja George Eastman olisi suunnitellut sen väripaletin korkeimman omakätisesti vastaamaan keskipäivän aurinkoa kesäpäivänä Rochesterissa, yhtiön pääkonttorikaupungissa New Yorkin osavaltiossa.

Ektachromea ei tarvitse tyytyä kuvaamaan sen nimellisherkkyydellä ISO 100, sillä se kestää erinomaisesti jopa kolmen aukon push-kehityksen. Yhtä aukkoa nopeampana kuvatessa (eli ISO 200) ero on yhä hyvin maltillinen, ja filmi näyttäytyykin lähinnä vain hieman värikylläisempänä sinisten ja violettien noustessa paremmin esiin.

Nopeutta kasvattaessa kahdella (ISO 400) tai kolmella aukolla (ISO 800) varjot kylmenevät ja rae alkaa nousta selkeämpänä esiin, menemättä kuitenkaan lainkaan häiritseväksi. Suosittelemme kokeilemaan lämmittävää 85B-filtteriä objektiivin eteen näillä korkeammilla nopeuksilla kuvatessa. Kuvalaboratorio Harjussa onnistuu myös Ektachromen push-kehitys, emmekä peri siitä lisämaksua.

Kuten kaikissa muissakin diafilmeissä, myös Ektachromessa valotusvara on hyvin kapea ja se sopii siksi parhaiten kokeneille kuvaajille. Yleisesti Ektachrome on parhaimmillaan hyvin hallituissa valaistusolosuhteissa: joko salamavalolla studiossa tai matalan kontrastin luonnonvalossa. Suorassa auringonpaisteessa on liki mahdoton saada aikaiseksi miellyttävää jälkeä.

Kodak Ektachrome on saatavilla meilt√§ my√∂s keskiformaatin 120-koossa sek√§ suurformaatin 4×5-koossa.

EAN: N/A Osasto: