Kodak Ektachrome E100 (135-36)

28,90  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 2-4 viikkoa)

EAN: 0041771884574 Osastot: ,

Filmikuvaajat ympäri maailman odottivat uutta Ektachromea julkaistavaksi kuin kuuta nousevaa, eikä Kodak useista viivytyksistään huolimatta totisesti tuottanut pettymystä: kyseessä on upea diafilmi, jonka värintoisto ja terävyys aivan hivelevät silmää.

Alkuperäisestä Ektachromesta kerrotaan, että Kodakin perustaja George Eastman olisi suunnitellut sen väripaletin korkeimman omakätisesti vastaamaan keskipäivän aurinkoa kesäpäivänä Rochesterissa, yhtiön pääkonttorikaupungissa New Yorkin osavaltiossa.

Ektachromea ei tarvitse tyytyä kuvaamaan sen nimellisherkkyydellä ISO 100, sillä se kestää erinomaisesti jopa kolmen aukon push-kehityksen. Yhtä aukkoa nopeampana kuvatessa (eli ISO 200) ero on yhä hyvin maltillinen, ja filmi näyttäytyykin lähinnä vain hieman värikylläisempänä sinisten ja violettien noustessa paremmin esiin.

Nopeutta kasvattaessa kahdella (ISO 400) tai kolmella aukolla (ISO 800) varjot kylmenevät ja rae alkaa nousta selkeämpänä esiin, menemättä kuitenkaan lainkaan häiritseväksi. Suosittelemme kokeilemaan lämmittävää 85B-filtteriä objektiivin eteen näillä korkeammilla nopeuksilla kuvatessa. Kuvalaboratorio Harjussa onnistuu myös Ektachromen push-kehitys, emmekä peri siitä lisämaksua.

Kuten kaikissa muissakin diafilmeissä, myös Ektachromessa valotusvara on hyvin kapea ja se sopii siksi parhaiten kokeneille kuvaajille. Yleisesti Ektachrome on parhaimmillaan hyvin hallituissa valaistusolosuhteissa: joko salamavalolla studiossa tai matalan kontrastin luonnonvalossa. Suorassa auringonpaisteessa on liki mahdoton saada aikaiseksi miellyttävää jälkeä.

Kodak Ektachrome on saatavilla meiltä myös keskiformaatin 120-koossa sekä suurformaatin 4×5-koossa.