Ilford Ortho Plus 80 (135-36)

10,50  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 2-4 viikkoa)

EAN: 0019498180958 Osasto:

Ilford Ortho Plus on varsin ainutlaatuinen mustavalkofilmi nykymarkkinoilla. Kaikki muut saatavilla olevat mustavalkofilmit ovat nimittäin pankromaattisia, eli ne taltioivat tasaisesti koko sävyskaalan. Ortho Plus on sen sijaan nimensä mukaisesti ortokromaattinen filmi, joka on jätetty herkistämättä punaisen sävyille. Siksi sillä kuvatessa punaiset värit toistuvat lähes mustina, mutta siniset ja vihreät puolestaan tavanomaisella tavalla.

Monet luulevat, että 1920-luvun naisilla oli muotia käyttää hyvin tummanpunaista, liki mustaa huulipunaa. Näin ei kuitenkaan oikeasti ollut, vaan silloiset ortokromaattiset filmit vain toistivat kirkkaanpunaiset huulipunat lähes mustansävyisinä. Muutoin ortokromaattinen filmi taltioi ihon sävyt melko normaaleina, vain hieman tavallista tummempina.

Ortho Plus ilahduttaa erityisesti maisemakuvaajia.  Sen herkkyys luonnonvalossa on ISO 80 ja keinovalossa aukon verran hitaampi, eli ISO 40. Filmin terävyys ja yksityiskohtaisuus on liki uskomatonta, eikä raetta meinaa löytää kuvista pidemmilläkään valotuksilla. Pitkien valotusten resiprookkivirhe puolestaan on hyvin lähellä Ilford Delta 100 -filmiä. Sen emulsio on pinnoitettu uudelle asetaattipohjalle.

Ortho Plus on saatavana myös keskiformaatille tarkoitetussa 120-koossa sekä laakakuvaajille 4×5-kokoisena.