Ilford HP5 Plus 400 (135-24 eli lyhyempi)

7,30  (sis. ALV 24%)

⚠️ Tilapäisesti loppu

Ilmoita kun tuotetta on jälleen saatavana

EAN: 019498700644 Osastot: ,

Ilford HP5 Plus on erinomainen yleisfilmi kaikkiin olosuhteisiin ja yksi kaikkein suosituimmista mustavalkofilmeistämme. Suosittelemme sitä ensimmäiseksi mustavalkofilmiksi aloittelevalle kuvaajalle, mutta samalla se kuuluu monen kokeneemmankin harrastajan luottofilmeihin. 

Tästä on kiittäminen ennen kaikkea Ilfordin perinteisen emulsioteknologian tarjoamaa laajaa valotusvaraa: kuvat onnistuvat mukavasti, vaikka valotuksen mittaus ei olisikaan tarkin mahdollinen. Laaja valotusvara mahdollistaa edistyneemmille kuvaajille myös monipuoliset kokeilut push-kehityksen merkeissä. Filmin nimellisherkkyys on ISO 400, mutta sitä voidaan onnistuneesti käyttää paljon korkeammillakin herkkyyksillä. Tällöin kuvaaminen luonnistuu käsivaralta vähäisessäkin valossa, ja kompromissina on suurempi rae sekä korostunut kontrasti.

Tämä tuote on lyhyempi, 24 ruudun mittainen kinofilmi. Ilford HP5 Plus on meillä myynnissä myös keskiformaatin kameroille tarkoitetussa 120-koossa, ja erilliseltä sivulta löytyy Ilfordin koko filmivalikoima vertailussa.

Ilford HP5 Plus: arvostelu

“Passeli jokapaikan filmi. Kuin peruna: edullinen perusmateriaali, joka soveltuu moneen tarkoitukseen ja jonka voi laittaa monella tavalla. Perunan tapaan HP5 Plus on perusmaultaan loiva, mutta siihen saa lisää luonnetta valottamalla ja kehittämällä ISO200 mukaan. Keskiformaatissa soveltuu myös prässäämiseen.”

Miikkali Leppihalme on helsinkiläinen filmiharrastaja, joka arvostelee kokeilemiaan filmejä. Miikkali korostaa leikkisyyttä kaikessa tekemisessään ja haluaa madaltaa aloittamisen kynnystä uusille kuvaajille.