Fuji Fujichrome Velvia 100 (135-36)

26,50  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä
(enää 2 kpl, mutta lisää saatavana tilaustuotteena)

Fuji Velvia 100 edustaa valmistajansa uusinta tuotekehitystä diafilmien saralla: siinä on onnistuttu kaksinkertaistamaan herkkyys hitaampaan Velviaan verrattuna, mutta rae on jopa sitä hienompaa. Värikylläisyys on totuttuun tapaan erinomainen, ja myös terävyys loistaa tämän filmin ominaisuuksissa.

Diafilmeille tyypillisesti Velvia vaatii tarkan valotuksen, ja valotusvaraa sillä onkin vain puolen aukon verran suuntaansa. Sen suuri kontrasti vaatii myöskin osaltaan varovaisuutta kuvaamiseen: valmiiksi korkeakontrastiset kuvauskohteet menevät helposti yli. Velvian erottelutarkkuus on nykyisistä diafilmeistä kaikkein korkein, ja kinokoossa Velvia kykenee peräti 160 linjan erotteluun millimetrillä.

Alkuperäinen Velvia julkaistiin vuonna 1990, ja vain muutamassa vuodessa se syrjäytti Kodakin valmistaman Kodachromen ammattikuvaajien luottofilminä. Se tarjosi Kodachromea kirkkaammat värit sekä uuden, helpomman E-6-kehitysprosessin. Myös Velvian rae oli aukkoa suuremmasta nopeudesta huolimatta Kodachromea hienompaa. Alkuperäisen Velvian raaka-aineiden saatavuus heikkeni 2000-luvun jälkipuoliskolla, ja 2008 Fuji päivittikin emulsion käyttämään paremmin saatavilla olevia raaka-aineita. Filmin ilme säilyi uudistuksessa kuitenkin hyvin lähellä alkuperäistä.

Velvian nimi tulee englannin sanaparista ”Velvet Media”, millä viitataan filmin sametinpehmeään rakenteeseen. Kehitettyjen diojen reunassa näkyvä lyhenne ”RVP” puolestaan tarkoittaa sen luokitusta ”Reversal/Velvia/Professional”, eli ammattilaisille suunnattua kääntöfilmiä.

EAN: 4547410247664 Osasto: Avainsana tuotteelle