Foma Fomapan 100 Classic (135-36)

5,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä
(enää 2 kpl, mutta lisää saatavana tilaustuotteena)

EAN: 8593346111315 Osasto: Avainsana tuotteelle

Tsekkiläisen filmitehtaan Foman valmistama Fomapan 100 on erinomainen valinta aloittelevalle filmikuvaajalle: edullisen hintansa lisäksi se tarjoaa laajan valotusvaran, mikä auttaa kuvien onnistumista monenlaisissa olosuhteissa. Filmin ilme on perinteisen emulsioteknologiansa ansiosta hyvin klassinen, ja se antaakin erinomaisen lähtökohdan lähteä kartoittamaan omia filmimieltymyksiä.

Klassinen tonaliteettipaletti saa ihon sävyt suorastaan loistamaan, mikä tekee Fomasta mainion valinnan muotokuvaukseen. Rakeen tekstuuri ja keskisävyjen sekoittuva tonaliteetti saa kaikki kolme muotokuvan tärkeintä elementtiä — silmät, ihon ja hiukset — näyttämään luonnollisen upeilta. Suosittelemmekin kokeilemaan muotokuvausta tällä filmillä ikkunan valoa vasten ja ihastumaan lopputulokseen!

Kuitenkin Foman laadunvalvonta jättää jossain määrin toivomisen varaa: toisinaan filmeistä löytyy nimittäin kehittämisen jälkeen tehtaalta peräisin olevia täpliä tai raitoja. Lisäksi pitkien valotusten resiprookkivirhe kasvaa hyvin nopeasti hyvin suureksi, kun filmi menettää herkkyyttään pitkällä valotusajalla ja vaatii resiprookkikorjausta. Esimerkiksi puolen minuutin mitattu valotus vaatii jo kolmen aukon aukon korjauksen, mikä on selvästi enemmän kuin useimmilla muilla filmeillä.