Agfa APX 400 (135-36)

6,90  (sis. ALV 24%)

✅ Tuotetta hyllyssä
(enää 3 kpl, mutta lisää saatavana tilaustuotteena)

EAN: 4250255100451 Osasto:

Agfa APX 400 on edullisimpia mustavalkofilmejämme, mutta siitä huolimatta sen laadussa ei ole moitteen sijaa. Silti tylsän harma pakkaus saa monet kuvaajat jättämään filmin hyllyyn, mikä on mielestämme oikeastaan hieman sääli. Erityisesti filmi onnistuu huippuvalojen yksityiskohtien tallentamisessa, ja sillä on erittäin matala kontrasti. Siten se tarjoaakin oikein pehmeät sävysiirtymät, jotka muotokuvauskäytössä suorastaan imartelevat mallin ihoa. Yleinen ilme on hyvin erilainen kuin Agfan toisessa, hitaammassa filmissä.

Matalan kontrastinsa myötä filmin tuottamaa jälkeä voisi kuvailla jopa haalistuneeksi, mutta sen terävyys on kuitenkin oikein hyvää tasoa. Rae on erittäin tiivistä ja miellyttää silmää. Kontrastikkaampaa ilmettä hakevan kannattaa ehdottomasti kokeilla kuvata filmi aukkoa tai kahta nopeampana, ja sitten vastaavasti push-kehittää. Tällöin mustat sävyt nousevat paljon voimakkaampina esiin, ja meillä Kuvalaboratorio Harjussahan push-kehitys kuuluu aina hintaan.

Suosittelemme Agfan mustavalkofilmejä erityisesti edullisiksi harjoittelufilmeiksi sekä toisaalta muotokuviin studioympäristössä, ja valotus kannattaa tällä filmillä mitata kuvan varjoalueisiin. Agfa valmistaa filmiä ainoastaan kinokoossa, joten edullista keskikoon filmiä etsivän kannattaa tutustua Foman ja Kentmeren valikoimiin.