Agfa APX 100 (135-36)

6,90  (sis. ALV 24%)

Tilaustuote (toimitusaika 2-4 viikkoa)

EAN: 4250255100444 Osasto: Avainsana tuotteelle

Agfa APX 100 on kaikista halvin kinokoon mustavalkofilmimme, joten sille on jo tämän puolesta selkeä paikkansa edullisena harjoittelufilminä. Kuvanlaatu ei ole mitenkään huippuluokkaa, mutta toisaalta sitä ei voine näin maltillisesti hinnoitellulta filmiltä odottaakaan. Kontrasti on nimellisherkkyydellä kuvatessa niukempi kuin minkään muun valmistajan tuotteissa, joten Agfan mustavalkofilmit soveltuvat erinomaisesti tietynlaista matalakontrastista ilmettä hakevalle kuvaajalle.

Rae on näin hitaaksi filmiksi erittäin rouheaa ja erottuvaa, mutta ei kuitenkaan lainkaan rumaa. Yllättävästi tämä filmi vaikuttaa huomattavasti rakeisemmalta kuin Agfan nopeampi filmi — Agfa APX 400 — ja muutenkin niiden ilme on keskenään hyvin erilainen. Keskiharmaan sävyt ovat tämän filmin heikkous, kun taas huippuvalot ja varjokohdat miellyttävät silmää huomattavasti enemmän.

Agfan mustavalkofilmejä saa vain kinokokoisina, ja siksi halpaa keskikoon harjoittelufilmiä kaipaavan kannattaakin suunnata Foman ja Kentmeren filmien pariin.